Om oss

BriXski för Ski och After-ski

En iskyla av värsta sorten sökte sig in genom skidkläderna den där dagen för några år sedan. Det var dagen då BriXski såg ljuset.

Vi har väl alla stått där bakom bilen med skidor och stavar utspridda på marken pjäxorna nypåtagna och det är dags att knäppa bindningarna samtidigt som det är 12 grader kallt och det blåser en isande vind som djupfryser fingrarna.

Först utan handskar men efter någon minuts exponering i kylan så åker handskarna på och du fortsätter att knäppa barnens pjäxor och sen dina egna pjäxor. När du är klar är fingrarna djupfrysta och handskarnas sömmar sönderslitna efter att ha fastnat i och ryckts loss från de nyknäppta bindningarna. Först därefter är det dags för ski...
Där och då i januarikylan för några år sedan fick jag nog! Det räcker! Det bara måste finnas ett smartare och bekvämare sätt att knäppa pjäxorna! Sagt och gjort. Hem och meka tillsammans med min dåvarande svärfar Hans i hans maskinverkstad. Några timmar senare hade BriXski skådat snön, pjäxbindningen och ljuset!
 
I dag är pappa Brix riktigt nöjd. Men också småfolket är riktigt nöjda. Små självständiga skiers. I dag lastar jag av skidorna medan småfolket själva sätter på sig pjäxorna och knäpper dem själva. De inte bara knäpper pjäxorna, de knäpper dom hårt, precis så där hårt så att ski blir både komfortabel och säker. Precis så där hårt så att förmågan ökar rejält.

Det gäller förstås även för mig. En hårdare fastare knäppt pjäxa gör ski oerhört mycket säkrare och framförallt bättre. Ökad känsla för underlaget och en betydligt bättre precision såväl i pist som off-pist. Med BriXski så är det enkelt att knäppa och knäppa upp pjäxan i vilostunden i liften upp till puderstunden eller ispiststunden också för den delen. Ett carvingskär i 87 grader när foten sitter rejält fast i pjäxan är verkligen ett skär i just 87 grader, dvs optimalt för bra carving i en halvisig pist.

Alla skiers på väg till, i eller på väg från pisten kan uppskatta BriXski. Skid- och pjäxuthyrare, skidlärare och skiers med olika funktionsnedsättningar har självklart mycket stor nytta av verktyget. Pröva! Om du sen vill avrunda dagen på en schysst gungig after-ski så kan du använda BriXski som kapsylöppnare! Ren bonus alltså. Detsamma så klart om du njuter en kall öl i bastun eller sitter framför brasan hemma och låter sprakandet drömma dig tillbaka till linjevalen i pudret.

BriXski för Ski och After-Ski!